Tavaszváró saláta

Hozzávalók:

2-3 személyre:

  • 6 db salátalevél (fejes saláta)
  • 3 db hónapos retek
  • 1 db vajretek
  • 2 db újhagyma
  • 1/2 doboz kukoricakonzerv
  • 1/2 doboz vörösbab konzerv
  • 8-10 apró paradicsom
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb karalábé

Elkészítés:

A salátaleveleket alaposan megmossuk, papírtörlővel leszárogatjuk, kis darabokra tépkedjük, nagyobb tálba tesszük. (Ne késsel vágjuk kisebbre, mert a vágás mentén csúnyán bebarnulnak a szélek.)

A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, majd ezeket és a hónapos retket, vajretket, újhagymát, paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk. A konzervek levét lecsöpögtetjük.

A zöldségeket ízlés szerint kockára / csíkokra / szeletekre vágjuk és a nagy tálban jól összeforgatjuk a vörösbabbal és a kukoricával.

Egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint olívaolajjal meglocsolva, vagy salátaöntettel fogyasztjuk.