Krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg (nem szétfővő fajtájú) burgonya
  • 30 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 700 ml tejföl 
  • 2 ek. mustár
  • 10-12 db közepes méretű csemege uborka 
  • 1 csokor petrezselyemzöld 
  • só 
  • bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük. (Vigyázzunk, ne főzzük túl!) Öntsük le róla teljesen a vizet és tegyük félre hűlni. Addig szeljük össze a vöröshagymát és a csemegeuborkát apró kockákra. 

Amikor a burgonya teljesen kihűlt, szeleteljük fel kb. 0,5 cm vastagra. (Ha nagyok a krumplik, akkor előbb vágjuk hosszában félbe és úgy szeleteljük.)

A tejfölt tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a sót, a borsot, a mustárt, az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az aprított friss petrezselyemzöldet és a kockára szelt uborkát.

Apránként keverjük bele a kiengedett zöldborsót és a szeletelt burgonyát (óvatosan, hogy ne nagyon törjük össze).

Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy kellően hideg legyen és az ízek összeérjenek.

 

Finom körete például a Stefánia vagdaltnak, de jól illik hozzá a gesztenyével töltött csirkecomb is (akár hidegen is).