Krumplisaláta, ecetes

Hozzávalók: 

  • 80 dkg sárga burgonya
  • 2 közepes fej lila hagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma 
  • 1,2 l víz
  • 4 ek. cukor
  • 3 tk.
  • őrölt bors
  • 8 ek. 8%-os ecet

Elkészítés:

Elkészítjük a levet: a vízben elkeverjük a sót, a cukrot és az ecetet. 

A burgonyát alaposan megmossuk és sós vízben héjastól puhára főzzük. Meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A krumplit fél centis szeleteket vágjuk. 

A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletelővel vékony karikákra szeljük.

A burgonyát és a hagymát egy nagyobb, zárható edényben rétegezve lerakjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a levet (mindenhol fedje a krumplit!). Hűtőbe tesszük minimum egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek. Napokig eláll, nagyon finom.