4 személyre:
- 8 db, húslevesben előzőleg megfőzött galambmell (balkáni gerle)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 nagyobb kovászos uborka
- 1 nagy pohár tejföl
- 60 g majonéz
- 1 ek. ecetes reszelt torma
- só
- őrölt bors
- friss petrezselyem
Elkészítés:
A galambhúst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a vöröshagymát nagyon vékonyan felszeljük, az uborkát kockázzuk. A felszeletelt hozzávalókat tálba tesszük.
A tejfölt összekeverjük a majonézzel és az ecetes reszelt tormával, majd sóval, őrölt borssal és frissen aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd ráöntjük a felaprított hozzávalókra és jól összeforgatjuk. Az edényt lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.