Galambhúsos saláta

Hozzávalók: 

4 személyre:

  • 8 db, húslevesben előzőleg megfőzött galambmell (balkáni gerle)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 nagyobb kovászos uborka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 60 g majonéz
  • 1 ek. ecetes reszelt torma
  • őrölt bors
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

A galambhúst ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, a vöröshagymát nagyon vékonyan felszeljük, az uborkát kockázzuk. A felszeletelt hozzávalókat tálba tesszük.

A tejfölt összekeverjük a majonézzel és az ecetes reszelt tormával, majd sóval, őrölt borssal és frissen aprított petrezselyemmel fűszerezzük, majd ráöntjük a felaprított hozzávalókra és jól összeforgatjuk. Az edényt lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.