2 személyre:
- 1 nagy édeskömény
- 1 ek. zsír
- 8 dkg kockázott bacon
- 2 db mandarin
- só
- őrölt bors
- + a díszítéshez: olívaolaj, gránátalma magok
Elkészítés:
Az édeskömény külső, keményebb, esetleg sérült külső burkát levesszük. Az édesköményt nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, a mandarint meghámozzuk.
A gránátalmát meghámozzuk, mint az almát, majd “gerezdekre” bontjuk, kivesszük a fehér hártyás részeket és “kimagozzuk”.
A bacont zsírjára pirítjuk a megolvasztott zsiradékon.
Tányérra halmozzuk az édesköményt, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk egy csipet sóval, őrölt borssal, rátesszük a kisütött bacont, a mandarin gerezdeket, végül a gránátalma magokkal díszítjük.
Egyszerű, gyors saláta – igen finom ízkavalkád.
A lenti verzió uborkagyaluval leszelt édesköményből, zöldfűszer bundás pulykamell sonkából és aprított fekete olajbogyóból áll. Ízlés szerint tehetünk még hozzá aprított lilahagymát, meglocsolhatjuk ízlés szerinti salátaöntettel.