Édeskömény saláta

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 1 nagy édeskömény
  • 1 ek. zsír
  • 8 dkg kockázott bacon
  • 2 db mandarin
  • őrölt bors
  • + a díszítéshez: olívaolaj, gránátalma magok

Elkészítés:

Az édeskömény külső, keményebb, esetleg sérült külső burkát levesszük. Az édesköményt nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, a mandarint meghámozzuk.

A gránátalmát meghámozzuk, mint az almát, majd “gerezdekre” bontjuk, kivesszük a fehér hártyás részeket és “kimagozzuk”.

A bacont zsírjára pirítjuk a megolvasztott zsiradékon.

Tányérra halmozzuk az édesköményt, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk egy csipet sóval, őrölt borssal, rátesszük a kisütött bacont, a mandarin gerezdeket, végül a gránátalma magokkal díszítjük.

Egyszerű, gyors saláta – igen finom ízkavalkád.

 

A lenti verzió uborkagyaluval leszelt édesköményből, zöldfűszer bundás pulykamell sonkából és aprított fekete olajbogyóból áll. Ízlés szerint tehetünk még hozzá aprított lilahagymát, meglocsolhatjuk ízlés szerinti salátaöntettel.