Sárgabarack krémleves

Hozzávalók:

  • 16 sárgabarack 
  • 3 dl tej
  • 2-3 ek. cukor (a barack édességétől függ)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor (el is hagyható)
  • 4 dl víz

Elkészítés:

12 db barackot 3 dl tejjel turmixgépben átturmixolunk. Főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, beleöntjük a főzőtejszínt, a vizet, a fehérbort és összeforraljuk. 

A megmaradt négy barack héját lehúzzuk (forró vízbe mártva nagyon könnyen lejön), majd kimagozzuk és kockákra / szeletekre vágjuk. Ezzel díszítjük a krémlevest. Tehetünk bele egy gombóc vanília fagyit is. (Én mangó fagyival tálaltam, egészen pazar volt!)