Paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1,5 liter csontalaplé
  • 2 kis doboz paradicsompüré
  • 1 ek. olaj
  • 6 dkg liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál zeller zöldje
  • 1 kk. morzsolt rozmaring
  • 1 csipetnyi szárított bazsalikom
  • 1 csipetnyi őrölt fehér bors

Elkészítés: 

A csontalaplébe beletesszük a zeller zöldjét, a kis fej vöröshagymát és átfőzzük. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a fűszereket, hozzákeverjük a paradicsompürét, csontalaplével felöntjük és néhány percig forraljuk. Ha szükséges, utánízesítjük.

Ízlés és szokás kérdése, van, aki tesz bele cukrot, van, aki nem. Én cukor nélkül készítem, szeretem a paradicsom “valós”, “cukorral nem módosított” ízét érezni. Mi a paradicsomos ételeket inkább amolyan olaszos módra készítjük, sóval, zöldfűszerekkel, hagymával, stb.