Őszibarack krémleves

Hozzávalók:

  • 12 db sárga húsú, érett, zamatos őszibarack
  • 1,5 dl száraz fehérbor (pl. Irsai Olivér)
  • 4 dl víz
  • 2 dl tej
  • kevés házi bodzaszörp
  • 2 dl cooking cream (sűrű főzőtejszín)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A barackokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk és kimagozzuk. Kilenc barackot turmixgépbe teszünk a 2 dl tejjel és leturmixoljuk.

Főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a fehérbort, a vizet és 1,5 dl sűrű főzőtejszínt, majd jól összeforraljuk. Kevés házi bodzaszörppel édesítjük (vagy cukorral).

A megmaradó három barackot kis kockákra vágunk és a levesbe keverjük. A levest lehűtjük majd jégre tesszük néhány órára.

Tálaláskor megpöttyözzük a levest a főzőtejszín maradékával és menta- vagy bazsalikom levélkével díszítjük. Tehetünk bele egy gombóc vaníliafagyit is.