- 60 dkg ízlés szerinti hús (marhahús / sertéshús / vadhús)
- 2 fej vöröshagyma
- zsiradék
- 2 paradicsom
- 1 paprika (tölteni való)
- 2 burgonya
- 1 édesburgonya
- 1 közepes karalábé
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagyobb petrezselyemgyökér
- 10-12 dkg zöldborsó
- 10 dkg csemegekukorica
- ízlés szerinti tészta (kockatészta / gyufatészta / csipetke, stb.)
- só
- bors
- őrölt kömény
- őrölt pirospaprika
- majoránna
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felolvasztott zsiradékon, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Kevés vízzel öntjük fel, majd beletesszük a kockára szelt paradicsomot, paprikát és zsírjára pirítjuk (elpároljuk a folyadékot). Ismét kevés vízzel öntjük fel, és újból zsírjára pirítjuk.
Beletesszük a kockákra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel és majoránnával fűszerezzük. Felöntjük vízzel, lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen puha nem lesz.
Ekkor beletesszük a kis kockákra vágott zöldségeket és addig főzzük a levest, amíg minden megpuhul. A főzés végén belekeverjük a kiengedett (fagyasztott) zöldborsót, kukoricát és előzőleg kifőzött tésztával gazdagítjuk levesünket. (A levesben is kifőzhetjük a tésztát, de akkor figyeljünk arra, hogy szükség lehet a folyadékpótlásra.)
Aki szereti, annak tálaláskor kínáljunk hozzá csípős paprikát.
A képen látható változat fácánmell felhasználásával készült.