“Mindent bele” gulyásleves

Hozzávalók: 

  • 60 dkg ízlés szerinti hús (marhahús / sertéshús / vadhús)
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika (tölteni való)
  • 2 burgonya
  • 1 édesburgonya
  • 1 közepes karalábé
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 nagyobb petrezselyemgyökér
  • 10-12 dkg zöldborsó
  • 10 dkg csemegekukorica
  • ízlés szerinti tészta (kockatészta / gyufatészta / csipetke, stb.)
  • só 
  • bors
  • őrölt kömény
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felolvasztott zsiradékon, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Kevés vízzel öntjük fel, majd beletesszük a kockára szelt paradicsomot, paprikát és zsírjára pirítjuk (elpároljuk a folyadékot).

Újból kevés vízzel öntjük fel, majd beletesszük a kockákra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük. Felöntjük vízzel, lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen puha nem lesz.

Ekkor beletesszük a kis kockákra vágott zöldségeket és addig főzzük a levest, amíg minden megpuhul. A főzés végén belekeverjük a kiengedett (fagyasztott) zöldborsót, kukoricát és előzőleg kifőzött tésztával gazdagítjuk levesünket. (A levesben is kifőzhetjük a tésztát, de akkor figyeljünk arra, hogy szükség lehet a folyadékpótlásra.)

Aki szereti, annak tálaláskor kínáljunk hozzá csípős paprikát.

 

A képen látható változat fácánmell felhasználásával készült.