Medvehagyma krémleves snidlinges túrógombóccal

Hozzávalók:

leves:

  • 1,5 l alaplé (vagy azonos mennyiségű vízben feloldott leveskocka)
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 2 kisebb krumpli
  • őrölt fehérbors
  • 200 ml főzőtejszín

túrógombóc:

  • 250 g túró
  • snidling
  • 1 tojás
  • 5 ek. búzadara

Elkészítés:

túrógombóc:

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, sót, belekeverjük a snidlinget és a búzadarát. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük. 

leves:

Az alaplébe tesszük a tisztított, mosott, kockára vágott burgonyát és addig főzzük, amíg félig megpuhul. Sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a megmosott medvehagyma leveleket és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

Turmixgépbe öntjük, pürésítjük. Visszaöntjük a főzőedénybe és a főzőtejszínt hozzákeverve összeforraljuk. 

A túróból kis gombócokat formálunk, forró, sós vízben puhára főzzük.

A krémlevest a túrógombóccal és ízlés szerint pirított szalonnával tálaljuk.