Kukorica krémleves

Hozzávalók:

  • 65 dkg kukorica (fagyasztott)
  • 5 dl húsleves (kockából is készíthető)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 2 ek. olívaolaj
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz: szárított chili (el is hagyható) és pirított napraforgómag

Elkészítés:

Erős tűzön az olívaolajon megfuttatjuk a kukoricát, megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd felöntjük a húslevessel és felforraljuk. Turmixgépbe öntjük, összeturmixoljuk. Visszaöntjük a főzőedénybe, hozzáadjuk a főzőtejszínt és még egyet forralunk rajta. 

Tálaláskor szárított chilivel és serpenyőben kissé megpirított napraforgómaggal tálaljuk, de használhatunk más levesbetétet is ízlés szerint (levesgyöngy / pirított zsemlekocka / pirított bacon, stb.)