Körte krémleves

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg körte
  • 10 dkg porcukor / vagy 15-20 dkg méz (a körte édességének függvényében)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi őrölt gyömbér
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • csipetnyi

Elkészítés:

A felkockázott körtét kétszeres mennyiségű vízzel feltesszük főni. Belecsorgatjuk a mézet, beletesszük a vaníliás cukrot, az őrölt gyömbért, a csipetnyi sót és a körtét puhára pároljuk. Amikor a körte megpuhult, a levest botmixerrel (vagy turmixgépben) pürésítjük. 

A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel. Hozzáadunk egy merőkanálnyi levest, elkeverjük, majd megismételjük a műveletet. A habarást ezután lassan csorgatva a leveshez adjuk. Összeforraljuk és tálaljuk.

Hidegen és melegen is finom.