Karalábé krémleves

Hozzávalók:

  • 3 közepes méretű karalábé
  • 2 liter alaplé / vagy 2 leveskocka 2 l vízben feloldva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 púpozott ek. liszt

Elkészítés:

A tisztított, kockákra vágott karalábét az alaplében megfőzzük. Amikor puha, botmixerrel pürésítjük. 

A lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel, majd teszünk bele egy merőkanálnyit a meleg levesből. Jól elkeverjük. A levest felforraljuk és vékony sugárban, lassan hozzáöntjük a tejszínes habarást. Újból felforraljuk. Ha szükséges, ízesítjük még sóval, esetleg kevés őrölt fehérborssal. (Ha a leves a habarás után esetleg csomós lenne, botmixerrel szépen el tudjuk dolgozni.)

Ízlés szerint tálaljuk pirított zsemlekockákkal / pirított baconkockákkal, stb.