Hagymaleves

Hozzávalók: 

4 személyre:

  • 6 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • kevés zsiradék
  • 2 húsleveskocka 
  • 2 ek. liszt
  • őrölt fehérbors
  • + pirított zsemlekocka / parmezánforgácsok a tálaláshoz

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasan zsiradékot hevítünk, majd rátesszük a gyaluval nagyon vékonyra szelt vöröshagymát és a póréhagymát. Nagy lángon addig pirítjuk, amíg kissé barnás színt kap, közben gyakran megkeverjük. (Arra vigyázzunk, hogy ne égjen meg!)

Megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd kicsivel több vízzel öntjük fel, mint ami épp ellepi. Felforraljuk, beletesszük a két leveskockát és addig főzzük, amíg a leveskocka feloldódik. Sózzuk, őrölt fehérborssal fűszerezzük. (Ha ízlésünknek túl híg volna, egy csapott evőkanál étkezési keményítőt keverjünk el 0,5 dl hideg vízzel csomómentesre, adjuk a leveshez, forraljuk össze.)

Tálaláskor pirított zsemlekockákkal / parmezánforgácsokkal szórjuk meg, forrón kínáljuk. Egyszerű, mégis nagyon finom leves.