Gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 300 g csiperke gomba
  • 300 g gomba vegyesen (pl. rókagomba, laskagomba, vargánya, stb.)
  • 10 dkg vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1,2 liter alaplé
  • 200 ml főzőtejszín
  • késhegyni őrölt fehér bors

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk egy edényben és megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. Rátesszük a felkockázott gombát, néhány perc alatt megfuttatjuk, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk.

Ha szükséges, sózzuk, majd őrölt fehér borssal ízesítjük.

Turmixgépbe tesszük, beleöntjük a felmelegített főzőtejszínt és összeturmixoljuk. Visszatesszük a főzőedénybe és egyet forralunk rajta.

Díszítsük néhány egészben hagyott, párolt gombával, sült bacon rózsával, aprított póréhagymával – vagy más, ízlés szerinti levesbetéttel!