Fokhagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej fokhagyma (8-10 nagy gerezd fokhagyma)
  • 1,5 l szűrt húsleves
  • 2 púpozott ek. étkezési keményítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • késhegynyi fehérbors
  • a díszítéshez: frissen sütött császárszalonna szeletkék

Elkészítés:

A szűrt húslevesben puhára főzzük a fokhagyma gerezdeket, és amikor puhára főtt, az egészet turmixgépbe töltjük és összepürésítjük. Sózzuk, fehérborssal ízesítjük. A főzőtejszínben csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, majd hozzáöntjük a húsleveses alaphoz és tovább turmixoljuk. 

Visszaöntjük a fazékba a levest és felforraljuk, gyakori keverés mellett. A leves néhány perc alatt a keményítőtől besűrűsödik.

Frissen sütött császárszalonna szeletkékkel szervírozzuk a levest.