Fácánleves

Hozzávalók:

  • 2 db fácán feldarabolva
  • 4 közepes sárgarépa
  • 4 közepes petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zellergumó 
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10-15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. ételízesítő
  • 2 babérlevél
  • őrölt bors
  • kevés
  • 1/2 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítés: 

A feldarabolt fácánhúst kicsivel több hideg vízben, mint ami ellepi, igen lassú tűzön feltesszük főni. Időközben a keletkezett habot szűrővel leszedjük. Ha már nem habzik tovább, ételízesítővel, babérlevéllel, őrölt borssal és sóval ízesítjük.

Amikor a hús félpuhára főtt, beletesszük az egészben hagyott zöldségeket (ha túl nagyok, félbe vágjuk). Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát is és addig főzzük, amíg minden megpuhul. 

Ekkor kivesszük a húst és a zöldségeket a levesből. A lét finom szűrőn átszűrjük, majd visszatesszük bele a csontról lefejtett és felaprított húst, a feldarabolt zöldségekkel együtt. Beletesszük a kiolvasztott zöldborsót és még egy pár percig főzzük, amíg a zöldborsó is kellően megpuhul.

Forrón tálaljuk.

Tálaláskor kínálhatunk hozzá darált erős paprikát. 

Díszíthetjük apróra vágott friss petrezselyemmel.