- 3 fácán apróléka
- 3 közepes petrezselyemgyökér
- 3 közepes sárgarépa
- 1 kisebb zellergumó
- 2,5 dl sűrű főzőtejszín (cooking cream)
- 3 ek. liszt
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- petrezselyem
- egy citrom leve
Elkészítés:
A fácánaprólékot alaposan megmossuk, nagyobb főzőedénybe tesszük, majd annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni és nagyon alacsony lángon főzzük. Időközben a keletkezett habot leszedjük.
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, beletesszük az egészben hagyott zöldségeket. (Ha túl nagyok a zöldségek, felezzük meg őket.)
A levest sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük és addig főzzük, amíg minden megpuhul.
A zöldségeket, a húst kiszedjük. A húst lefejtjük a csontról, csíkokra / kisebb darabokra vágjuk, a zöldségeket felszeleteljük. A levest finom szűrőn leszűrjük. A levest, a húst és a zöldségeket visszatesszük a főzőedénybe. Hozzáadjuk a kiengedett zöldborsót is.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük. A forró húslevesből egy evőkanálnyit a habaráshoz keverünk, majd a habarást vékony sugárban a leveshez öntjük, összeforraljuk.
Megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel. Kevés frissen facsart citromlét adunk még hozzá és forrón tálaljuk.