Fácán becsinált leves

Hozzávalók: 

  • 3 fácán apróléka
  • 3 közepes petrezselyemgyökér
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 ek. liszt
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoránna
  • petrezselyem
  • egy citrom leve

Elkészítés:

A fácánaprólékot alaposan megmossuk, nagyobb főzőedénybe tesszük, majd annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni és nagyon alacsony lángon főzzük. Időközben a keletkezett habot leszedjük.

Amikor a hús már majdnem teljesen puha, beletesszük az egészben hagyott zöldségeket. (Ha túl nagyok a zöldségek, felezzük meg őket.)

A levest sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és majoránnával fűszerezzük és addig főzzük, amíg minden megpuhul.

A zöldségeket, a húst kiszedjük. A húst lefejtjük a csontról, a zöldségeket felszeleteljük. A levest finom szűrőn leszűrjük. A levest, a húst és a zöldségeket visszatesszük a főzőedénybe. Hozzáadjuk a kiengedett zöldborsót is. 

A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük. A forró húslevesből egy evőkanálnyit a habaráshoz keverünk, majd a habarást vékony sugárban a leveshez öntjük, összeforraljuk.

Megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel. Kevés frissen facsart citromlével ízesítjük, forrón tálaljuk.