Édesburgonya-sárgarépa krémleves

Hozzávalók:

Kb. 6 személyre:

  • 2,5 l alaplé (vagy ugyanennyi vízben feloldott 2 zöldségleves kocka)
  • 850 g édesburgonya (tisztított mennyiség súlya)
  • 300 g sárgarépa (tisztított mennyiség súlya)
  • egy kis pohár tejföl
  • 3 csapott ek. liszt
  • őrölt fehérbors
  • szárított rozmaring
  • őrölt szerecsendió
  • + a tálaláshoz: olívaolaj, ropogós zöldségchips (édesburgonyából, céklából)

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és puhára főzzük az alaplében, majd az egészet krémesre turmixoljuk. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel. Ha nagyon sűrű a tejföl, kevés vízzel hígítjuk, majd adunk hozzá 2 evőkanálnyit a forró turmixból. Csomómentesre keverjük. 

A turmixot visszaöntjük a főzőedénybe, sózzuk, borsozzuk, őrölt fehérborssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük a habarást és jól összeforraljuk.

Tálaláskor megpöttyözzük olívaolajjal, megszórjuk zöldségchips-szel.