Csicsóka krémleves

Hozzávalók:

4 főre:

  • 60 dkg csicsóka (tisztított mennyiség súlya)
  • 2 leveskocka
  • 1,5 l alaplé (vagy ugyanennyi vízben feloldott 2 leveskocka)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1,5 ek. étkezési keményítő
  • őrölt fehérbors
  • + a tálaláshoz: pirított zsemlekocka

Elkészítés:

A megtisztított, alaposan megmosott csicsókát kockákra vágjuk, beletesszük az alaplébe és addig főzzük, amíg a csicsóka megpuhul. Sózzuk, őrölt fehérborssal fűszerezzük, majd turmixgépbe tesszük és pürésítjük.

Visszaöntjük a főzőedénybe.

A tejszínt tálkába öntjük, csomómentesre keverjük az étkezési keményítővel. Adunk hozzá 2 merőkanálnyit a forró levesből, jól elkeverjük, majd a habarást vékony sugárban a levesbe öntjük, jól összeforraljuk.

Pirított zsemlekockával tálaljuk.