- 750 g burgonya
- 1 liter zöldségleves / húsleves alaplé (vagy 1 liter víz + két húsleveskocka)
- 200 ml főzőtejszín
- só
- késhegynyi őrölt fehérbors
- késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
a tálaláshoz ízlés szerint: pirított bacon kockák / levesgyöngy / pirított kenyérkockák / pirított kolbászkarikák, stb.
Elkészítés:
Az alaplébe beletesszük a kockázott burgonyát és puhára főzzük. Ha szükséges sózzuk, ízesítjük őrölt fehérborssal és őrölt szerecsendióval. Az egészet turmixgépbe töltjük, hozzáadjuk a felmelegített főzőtejszínt és összeturmixoljuk. Visszaöntjük a főzőedénybe és egyet forralunk rajta.
Készíthetjük úgy is, hogy a burgonyának csak 2/3-át turmixoljuk, a többit egészben hagyjuk.