Hozzávalók:
2 főre:
- 6 fej kisebb lilahagyma és vöröshagyma vegyesen
- 30-40 dkg (héj nélküli) sütőtök nagyobb kockákra vágva
- 1 ág friss rozmaring levélkéi
- 2 ek. méz
- kevés olívaolaj
- só
Elkészítés:
A nagyobb kockákra / szeletekre vágott sütőtököt a negyedbe szelt lila- és vöröshagymával tűzálló tálba helyezzük.
Vékonyan meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk és rácsorgatjuk a mézet, majd megszórjuk az egy ág rozmaring levélkéivel.
Forró sütőben lefedés nélkül (kb. 30-35 perc alatt) puhára sütjük. (Ne fedjük le, mert akkor párolódik. Lefedés nélkül viszont sül.)
Egyben sült húsok kiváló körete.
Ezt a receptet ennél az ételnél is használtam: tűzdelt őzcomb.