Rizs

Hozzávalók:

2 főre:

  • 1 bögre rizs (2,5 dl-es bögre)
  • 5 dl forró alaplé (vagy 5 dl vízben feloldott egy leveskocka)
  • 2 ek. olaj
  • – ha szükséges (annak függvénye, hogy mennyire sós az alaplé)

Elkészítés:

A forró zsiradékon megfuttatjuk a rizst (addig, amíg a rizs kb. 2/3 része kifehéredik). Hozzáöntjük a forró alaplét, felforraljuk. 2 percig forraljuk, fedő nélkül, majd lefedjük az edényt egy fedővel és további 1 percig még forraljuk.

Egy perc eltelte után elzárjuk az edény alatt a tüzet.

Az edényt lefedve 100 fokra előmelegített sütőbe toljuk annyi időre, míg az összes nedvességet magába szívja.

 

A különböző rizsfajtákról itt olvashatsz bővebben: kamra / köretfélék.