Párolt káposzta

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 1 közepes fej lila káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek. sertészsír
  • ecet
  • só 
  • 1 dl száraz vörösbor (elhagyható)
  • ízlés szerint egész kömény 

Elkészítés:

A felkockázott vöröshagymát a zsíron megfuttatjuk. Rátesszük a vékonyra szelt / gyalult káposztát. Kb. fél dl vizet öntünk rá és nagy lángon fedő alatt pároljuk. Időnként megkeverjük.

Sózzuk, hozzáadjuk az egész köményt, és ízlés szerint ecetet öntünk hozzá. Amikor a káposzta már majdnem teljesen puha, ráöntjük a vörösbort és még kb. 5 percig pároljuk mérsékelt tűzön. (Almával is gazdagíthatjuk. A kicsumázott, vastagabb cikkekre vágott almát ekkor adjuk hozzá. Hamar szétfő, figyeljünk rá! Néhány perc párolás elég neki!) 

Megkóstoljuk, ha szükséges, utánízesítjük. 

Ezt a receptet ennél az ételnél is használtam: vadliba sült.