Lencsepüré

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 2 közepes fej vöröshagyma kockázva
  • 400 g lencse
  • 3-4 babérlevél
  • 3 ek. zsír
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A zsíron megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát, majd egy kis tálba tesszük. A lencsét annyi vízzel, ami épp ellepi, feltesszük főni. A főzővízbe beletesszük a babérleveleket. A lencsét sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, időközben mindig csak annyi vízzel pótoljuk, amennyit felvesz.

Amikor a lencse megpuhult, a vizet leszűrjük róla, majd hozzáöntjük a dinsztelt hagymát és az egészet turmixgépben jól összedolgozzuk, pürésítjük.

 

Ezt a receptet ennél az ételnél is használtam: lecsós fasírt hagymás lencsepürével.