Galuska
Hozzávalók:
Kb. 8-10 személyre:
- 1 kg liszt
- 4 db tojás
- 1 l víz
- 1 ek. só
Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük, ráütjük a tojásokat. Hozzáöntjük a vizet és beletesszük a sót. Fakanállal elkeverjük, nem kell túlságosan kidolgozott masszát kapnunk. Nem baj, ha csomós állagú. Akkor jó, ha erőfeszítés nélkül, könnyedén lehet szaggatni.
Forrásban lévő, bő, sós vízbe szaggatjuk. Ha feljönnek a víz tetejére, szűrővel kiszedjük, folyó víz alatt átöblítjük, majd egy edénybe tesszük. Kevés olajat locsolhatunk a kiszaggatott galuskákra, így biztosan nem fognak összeragadni.
Pörköltek első számú körete.
Ezt a receptet ennél az ételnél is használtam: fácán bakonyi módra.