Galuska

Hozzávalók:

Kb. 8-10 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 l víz
  • 1 ek.

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, ráütjük a tojásokat. Hozzáöntjük a vizet és beletesszük a sót. Fakanállal elkeverjük, nem kell túlságosan kidolgozott masszát kapnunk. Nem baj, ha csomós állagú. Akkor jó, ha erőfeszítés nélkül, könnyedén lehet szaggatni.

Forrásban lévő, bő, sós vízbe szaggatjuk. Ha feljönnek a víz tetejére, szűrővel kiszedjük, folyó víz alatt átöblítjük, majd egy edénybe tesszük. Kevés olajat locsolhatunk a kiszaggatott galuskákra, így biztosan nem fognak összeragadni.

Pörköltek első számú körete. 

 

Ezt a receptet ennél az ételnél is használtam: fácán bakonyi módra.