Túrófagyi light

Túrófagyi light

Hozzávalók: 

  • 250 g sovány túró,
  • 450 g alacsony zsírtartalmú natúr joghurt,
  • egy fél citrom leve,
  • egy citrom reszelt héja,
  • folyékony sztívia ízlés szerint,
  • mazsola ízlés szerint, 
  • 1 tojásfehérje nagyon kemény habbá verve. 

Elkészítés:

A túrót villával jól áttörjük, sztíviával, reszelt citromhéjjal, citromlével ízesítük, belekeverjük a mazsolát és a natúr joghurtot.

A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróhoz forgatjuk.

A keveréket fagyigép előzőleg 8 órán át hűtött tartályába tesszük, majd 15-20 perc alatt készre dolgozzuk a gép segítségével. A fagyi térfogata meg fog nőni, látni fogjuk, hogy a gépet mikor kell lekapcsolni.

A fagyit kelyhekbe adagoljuk és már fogyasztásra kész is! 

Ha nem esszük meg rögtön, akkor műanyag dobozba porciózva fagyasztóba tesszük a kívánt állag eléréséig. (Érdemes kb. 20 percenként átkeverni, hogy ne fagyjon tömbbé.)

Akkor is érdemes nekiállni, ha nincs fagyigépünk. Akkor az összekevert, kész masszát rögtön tegyük dobozba, fagyasztóba és itt is érvényes, hogy kb. 20 percenként jól keverjük át, hogy ne egy tömbbé, masszív darabbá fagyjon össze.  

error: Content is protected !!