Sütés nélküli cukormentes túrótorta

Hozzávalók (normál méretű kapcsos tortaformához):
Alap:
• 200 g cukormentes keksz,
• 100 g kókuszzsír (felolvasztva).
Krém:
• 2 citrom héja és 1 citrom leve,
• 750 g sovány túró,
• 600 g alacsony zsírtartalmú tejföl,
• 300 g mascarpone,
• 40 g zselatinpor,
folyékony édesítő (ízlés szerint, nálam sztívia).
Teteje:
• 2×15 g zselatinpor (2 tasak),
• 2 dl natúr meggylé,
• 250 g erdei gyümölcs (fagyasztott, kiengedés nélkül).
Elkészítés:
Alap:
A kekszet késes aprítóban morzsásra törjük, tálba öntjük, olvasztott kókuszsírral keverjük, majd sütőpapírral fedett kapcsos tortaformába tesszük és alaposan lenyomkodjuk.
Krém:
A túrót áttörjük, citromlével, citromhéjjal, folyékony édesítővel ízesítjük.
40 g zselatint főzőedénybe teszünk, adunk hozzá 16 ek. vizet és összemelegítjük, folyamatos keverés mellett. (Ne forraljuk fel!)
Hozzáadjuk a 300 g mascarponét, a 600 g tejfölt és folyamatos keverés mellett még egy picit melegítjük. Ezt követően a citromos túróhoz öntjük, botmixerrel krémesre dolgozzuk.
Rásimítjuk a megdermesztett kekszes alapra. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Teteje:
Tetejére fagyasztott erdei gyümölcsöt rakunk egyenletesen elterítve.
2×15 g (2 tasak) zselatinport főzőedénybe teszünk, felöntjük 1,5 dl cukormentes meggylével, kis lángon olvadásig melegítjük (nem forraljuk).
Pár perc hűlés után a dermesztett tortára öntjük vékony sugárban. (Kissé megrázogatva a kapcsos formát segítjük a zselé egyenletes terülését.)
Pár órán át hűtjük, majd óvatosan leemeljük a kapcsos formát a tortáról, felszeljük – és bezsebeljük az elismeréseket.