Spenótos palacsinta pritaminos, borsós csirkekrémmel

Hozzávalók (nagy adag, 6-8 személyre):

Palacsinta:

  • 35 dkg szénhidrát csökkentett liszt, 
  • 15 dkg sima liszt,
  • 2 tojás,
  • 23 dkg parajpüré,
  • 4 dl tej,
  • 1,4 l szénsavas ásványvíz.

Töltelék: 

  • 75 dkg csirkemell filé,
  • 2 szikkadt zsemle,
  • 2 kápia paprika
  • 15-20 dkg fagyasztott zöldborsó,
  • egy csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • kevés kókuszzsír a palacsinta sütéséhez.

Tetejére:

Besamel: 

  • 50 g vaj,
  • 25 g liszt,
  • 3 dl tej,
  • frissen reszelt szerencsedió és 
  • 20-30 dkg félkemény sajt.

Elkészítés:

A csirkehúst késes aprítóba tesszük, majd darabosra-pépesre keverjük.

Kivesszük az aprítóból, fűszerezzük, hozzákeverjük a beáztatott, kinyomkodott zsemléket, az aprított kápiapaprikát, kockázott vöröshagymát és a kiengedés nélküli fagyasztott zöldborsót.

A kétféle lisztet átszitáljuk, elkeverjük a felvert tojásokkal, a tejjel, a kiengedett spenótpürével, végül a szódavízzel / ásványvízzel és 18-20 palacsintát sütünk kókuszzsírral kikent serpenyőben.

A palacsintákat megtöltjük a csirkehúsos töltelékkel, feltekerjük, félbe vágjuk, majd egymásra fektetve, kissé elcsúsztatva kizsírozott sütőedénybe tesszük.

Besamel: 

A vajat főzőedényben felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, felengedjük a forró tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Sózzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.

 

A sütőedénybe halmozott palacsintákat meglocsoljuk a besamel mártással, reszelt sajttal megszórjuk, alufóliával fedjük és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.