Hozzávalók (nagy adag, 6-8 személyre):
Palacsinta:
- 35 dkg szénhidrát csökkentett liszt,
- 15 dkg sima liszt,
- 2 tojás,
- 23 dkg parajpüré,
- 4 dl tej,
- 1,4 l szénsavas ásványvíz.
Töltelék:
- 75 dkg csirkemell filé,
- 2 szikkadt zsemle,
- 2 kápia paprika,
- 15-20 dkg fagyasztott zöldborsó,
- egy csokor petrezselyem,
- só,
- őrölt bors,
- kevés kókuszzsír a palacsinta sütéséhez.
Tetejére:
Besamel:
- 50 g vaj,
- 25 g liszt,
- 3 dl tej,
- só,
- frissen reszelt szerencsedió és
- 20-30 dkg félkemény sajt.
Elkészítés:
A csirkehúst késes aprítóba tesszük, majd darabosra-pépesre keverjük.
Kivesszük az aprítóból, fűszerezzük, hozzákeverjük a beáztatott, kinyomkodott zsemléket, az aprított kápiapaprikát, kockázott vöröshagymát és a kiengedés nélküli fagyasztott zöldborsót.
A kétféle lisztet átszitáljuk, elkeverjük a felvert tojásokkal, a tejjel, a kiengedett spenótpürével, végül a szódavízzel / ásványvízzel és 18-20 palacsintát sütünk kókuszzsírral kikent serpenyőben.
A palacsintákat megtöltjük a csirkehúsos töltelékkel, feltekerjük, félbe vágjuk, majd egymásra fektetve, kissé elcsúsztatva kizsírozott sütőedénybe tesszük.
Besamel:
A vajat főzőedényben felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, felengedjük a forró tejjel és mártás sűrűségűre főzzük. Sózzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A sütőedénybe halmozott palacsintákat meglocsoljuk a besamel mártással, reszelt sajttal megszórjuk, alufóliával fedjük és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.