Medvehagymás, spárgás, citromos csirkecomb filé bulgurral

Hozzávalók:
4-6 személyre:
• 1 kg csirkecomb filé,
• 2 közepes vöröshagyma,
• 2 ek. kókuszzsír,
• 0,5 kg spárga,
• 10-12 levél medvehagyma felaprítva,
,
bors,
• 1 nagy citrom reszelt héja és leve,
• 250 g tejföl,
• 2 púpozott ek.liszt (ch csökkentett liszt),
• 2 bögre bulgur,
• 4 bögre víz + 2 leveskocka.
Elkészítés:
Bulgur:
4 bögre vizet felforralunk a leveskockával, beletesszük a bulgurt és puhára főzzük. Addig főzzük, amíg a teljes folyadékot felszívja. Lefedve állni hagyjuk. 
 
Kókuszzsíron megfuttatjuk a kockázott vöröshagymát, rádobjuk a kis kockára szelt húst, nagy lángon pirítjuk pár percig.
Mérsékeljük a lángot, a húst sózzuk, borsozzuk. Az edényt fedővel fedjük és közepes lángon pároljuk a húst. Ízesítjük citromlével, reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk a kis darabokra szelt spárgát és addig főzzük, míg a spárga majdnem teljesen megpuhul.
 
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, teszünk bele egy-két evőkanál forró szaftot, újból elkeverjük, majd lassan csorgatva a húshoz adjuk, picit összemelegítjük.
Végül megszórjuk medvehagymával, majd elzárjuk a tüzet az edény alatt.
 
Tálaláskor érdemes megszórni frissen aprított petrezselyemmel.
 
Nagyon egyszerű, könnyű, remek tavaszi fogás, melynek a citrom üdeséget, pikantériát ad.
Bulgur helyett köríthetjük tönkölybúza spagettivel, ekkor a ragut tálaláskor szórjuk meg kevés parmezánnal.