Zöldséges, currys csirkeragu

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg csemegekukorica
  • 20 dkg brokkoli
  • 1 közepes édesburgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csapott tk. currypor 
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. ételízesítő
  • bors
  • őrölt római kömény
  • olívaolaj

Elkészítés:

Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a kockázott csirkemell filét és fehéredésig pirítjuk.

Kevés vizet öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel, római köménnyel és curryporral fűszerezzük. Ráöntjük a főzőtejszínt és elkeverjük. Mérsékeljük a lángot.

Beletesszük a kisebb kockára vágott édesburgonyát, a felezett brokkoli rózsákat és addig főzzük a ragut, amíg a zöldségek megpuhulnak. A végén hozzákeverjük a csemegekukoricát is. Ha szükséges, utánízesítjük.

Kenyérrel vagy párolt rizzsel fogyasztjuk.