Vegyes vadhús vagdalt

Hozzávalók:

6 személyre:

  • 3 fácán melle húsa + a kicsontozott felsőcombok
  • 80-90 dkg őzhús
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • petrezselyem
  • majoránna
  • szárított rozmaring
  • 2 tojás
  • 10 dkg hajszál vékonyra szelt spanyol szalámi* 
  • 2 csomag szeletelt bacon (2×200 g)

Elkészítés:

A vadhúsokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd ledaráljuk a füstölt szalonnával együtt. Összekeverjük a fűszerekkel és a két tojással. Négyzet alakúra lapítjuk és beterítjük a spanyol szalámival. A hosszabbik oldal mentén feltekerjük. 

Alufóliára terítjük a bacont úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Ráemeljük a vagdaltat és az alufólia segítségével felgöngyöljük. Több réteg alufóliába csomagoljuk, jó szorosan és előmelegített sütőben 1,5 óra alatt puhára sütjük. Levesszük az alufóliát és még addig sütjük, amíg a bacon szép piros színt kap.

Jól illik hozzá a burgonyapüré, a hagymás tört burgonya, vagy a tejszínes, parajos, fokhagymás burgonya.

 

* Szalámi helyett a vagdalt közepébe tehetünk apróra vágott aszalt szilvát és füstölt szalonnát is.