6 személyre:
- 3 fácán melle húsa + a kicsontozott felsőcombok
- 80-90 dkg őzhús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 25 dkg füstölt szalonna
- ételízesítő
- őrölt bors
- őrölt kömény
- petrezselyem
- majoránna
- szárított rozmaring
- 2 tojás
- 10 dkg hajszál vékonyra szelt spanyol szalámi*
- 2 csomag szeletelt bacon (2×200 g)
Elkészítés:
A vadhúsokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd ledaráljuk a füstölt szalonnával együtt. Összekeverjük a fűszerekkel és a két tojással. Négyzet alakúra lapítjuk és beterítjük a spanyol szalámival. A hosszabbik oldal mentén feltekerjük.
Alufóliára terítjük a bacont úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. Ráemeljük a vagdaltat és az alufólia segítségével felgöngyöljük. Több réteg alufóliába csomagoljuk, jó szorosan és előmelegített sütőben 1,5 óra alatt puhára sütjük. Levesszük az alufóliát és még addig sütjük, amíg a bacon szép piros színt kap.
Jól illik hozzá a burgonyapüré, a hagymás tört burgonya, vagy a tejszínes, parajos, fokhagymás burgonya.
* Szalámi helyett a vagdalt közepébe tehetünk apróra vágott aszalt szilvát és füstölt szalonnát is.