Tűzdelt pulykacomb

Hozzávalók:

3 személyre:

  • 3 db pulyka alsócomb
  • 10-12 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A pulykacombot az esetleges pihéktől megtisztítjuk, forró folyó víz alatt átmossuk, leszárogatjuk.

A fokhagymát gerezdekre bontjuk, megtisztítjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. 

A combok bőrét kissé fellazítjuk, a pulykahúst éles késsel egyenlő távolságokra kb. 3 cm-enként bevágjuk (kis nyílásokat vágunk a húsban, a bőr alatt és azon túl is), majd fokhagymával és szalonnával minden lyukat megtűzdelünk. (Ha a fokhagymagerezd túl nagy, félbe vágjuk és úgy használjuk fel.) 

A combokat felül és alul is megtűzdeljük, majd a combokat sózzuk, őrölt borssal szórjuk meg és sütőzacskóba tesszük. A sütőzacskót a zárószalaggal lezárjuk, a zacskón fogpiszkálóval néhány lyukat szórunk (hogy a keletkező gőz szabadon távozhasson).

A sütőzacskót tepsibe / tűzálló tálba tesszük és előmelegített sütőben 60-70 perc alatt puhára sütjük.

Amikor a combok megpuhultak, a sütőzacskó tetejét kivágjuk (vigyázzunk a kiáramló forró gőzzel), a zacskót kihajtogatjuk, óvatosan kiszedjük a combok alól. A combokat visszatoljuk a sütőbe és még 10-12 percig sütjük, míg kissé megpirulnak. 

Köretként jól illik hozzá a burgonyapüré vagy a Hasselback burgonya, de tálalhatjuk zöldséges rizzsel is. Adjunk hozzá friss idénysalátát is.