Toros lakoma

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 4 sütnivaló kolbászka
  • 150 g kolozsvári szalonna
  • 4 frankfurti virsli
  • 1 nagyobb szalonnabőr
  • néhány szelet bacon
  • 2 közepes sárgarépa
  • 4 kisebb burgonya
  • 6 fej fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 4 babérlevél
  • 10 szem borókabogyó
  • 6 szem egész bors
  • Ízvarázs ételízesítő
  • 2 dl víz
  • 1 dl Olaszrizling (száraz fehérbor)

Elkészítés:

A nagyobb darabokra vágott zsíros szalonnabőrt Pataki-tál aljába tesszük, melyre elterítjük a savanyú káposztát.

Fűszerezzük babérlevéllel, egész borssal, borókabogyóval, majd megszórjuk egy kevés Ízvarázs ételízesítővel. 

Rátesszük a megtisztított, kis kockákra vágott vöröshagymát, a tisztított fokhagyma gerezdeket. Ráhelyezzük a sütni való kolbászkákat, az ujjnyi vastag szeletekre vágott kolozsvári szalonnát, a tisztított burgonyákat és az egészben hagyott sárgarépákat.

Felöntjük 2 dl vízzel és 1 dl száraz fehérborral, fedővel fedjük, minimum 1,5 órát sütjük.

Ekkor hozzáadjuk a virsliket és a bacon szeleteket, majd újabb 15 percig sütjük fedő alatt.

Levesszük a fedőt és egy kicsit pirítjuk. Jó fajta kenyérrel tálaljuk.