4 személyre:
- 4 db pulyka alsócomb
- 20 dkg zeller
- 12 dkg szikkadt fehér kenyér (héj nélkül)
- 5 dkg reszelt parmezán
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 16 szelet bacon
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- friss petrezselyem
- 2 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés:
A pulykacombot az esetleges pihéktől megtisztítjuk, forró folyó víz alatt átmossuk, leszárogatjuk.
A megtisztított zellert kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, majd aprítógépbe tesszük és hozzáadva néhány szál friss petrezselymet, pépesre dolgozzuk.
A kenyeret langyos vízbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a pürésített zellert, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a reszelt parmezánt és a zsemlemorzsát, majd a masszát jól összedolgozzuk.
A pulykacombok bőrét fellazítjuk. A tölteléket négy részre osztjuk, majd a pulyka bőre alá töltjük. A combokat enyhén sózzuk, borsozzuk, majd 4 baconszeletbe tekerjük. A combokat sütőzacskóba tesszük, a zacskón helyenként lyukakat szúrunk (egy fogpiszkálóval), hogy a felesleges gőz szabadon távozhasson. A zacskót a zárószalaggal lezárjuk és tepsibe tesszük. Előmelegített sütőbe toljuk és 60-70 perc alatt készre sütjük.
Amikor a pulykacomb puha, óvatosan kivágjuk és lefejtjük a sütőzacskót a combokról, majd a tepsit még 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a bacon szép piros színt kapjon.
Köretként nagyon finom hozzá a füstölt sajtos krumplipüré.