- 60 dkg csirkemell filé
- 60 dkg sárga burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 púpozott ek. liszt
- 3 púpozott ek. rétesliszt
- + egy kevés liszt a húsdarabok szórásához
- frissen aprított petrezselyem
- aprított medvehagyma levél
- 1 tojás
- só
- bors
- étolaj
Elkészítés:
A csirkemell filét alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd két ujjnyi széles darabokra szeljük. Sózzuk, borsozzuk, félre tesszük.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a sajtreszelő kis lyukú oldalán lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a kétféle lisztet, a petrezselymet, a medvehagymát, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.
A húsdarabokat lisztben, majd a krumplis masszában megforgatjuk és forró olajban aranyszínűre sütjük.
Frissen az igazi. Kínáljunk hozzá majonézes, tormás tejfölt!
(A recept a Vidék Ízében XVI. évfolyam 3. számában jelent meg. Az eredeti recepten némiképp módosítottam.)