Tócsiban sült csirkemell

Tócsiban sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 60 dkg sárga burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 púpozott ek. liszt
  • 3 púpozott ek. rétesliszt
  • + egy kevés liszt a húsdarabok szórásához
  • frissen aprított petrezselyem
  • aprított medvehagyma levél
  • 1 tojás
  • bors
  • étolaj

Elkészítés:

A csirkemell filét alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd két ujjnyi széles darabokra szeljük. Sózzuk, borsozzuk, félre tesszük.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a sajtreszelő kis lyukú oldalán lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a kétféle lisztet, a petrezselymet, a medvehagymát, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük.

A húsdarabokat lisztben, majd a krumplis masszában megforgatjuk és forró olajban aranyszínűre sütjük. 

Frissen az igazi. Kínáljunk hozzá majonézes, tormás tejfölt!

 

(A recept a Vidék Ízében XVI. évfolyam 3. számában jelent meg. Az eredeti recepten némiképp módosítottam.)

error: Content is protected !!