Tejfölös csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db csirke alsócomb
  • 500 ml tejföl
  • 8 szelet Ementáli sajt (vagy más sajt ízlés szerint)
  • majoranna
  • őrölt bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • só / vagy ételízesítő
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan megmossuk, leszárogatjuk. A tejfölt összekeverjük az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel (nagyjából egy teáskanálnyi mindegyikből, természetesen a sóból jóval kevesebb). Belekeverjük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát. 

A csirkecombokat beleforgatjuk a tejfölbe, tűzálló tálba tesszük, a maradék tejfölt ráöntjük a tepsiben lévő combokra. Az edényt lefedjük és kb. 50 perc alatt készre sütjük.

Levesszük a fóliát és a csirkéket betakarjuk a sajtszeletekkel, majd kb. 20 percre visszarakjuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajtréteg szép piros színt kap.

Egyszerű, igen gyors, elronthatatlan vacsora lehet jófajta kenyérrel vagy ízlés szerinti körettel nagyszerű ebéd válhat belőle.