Tavaszi tepsis tészta

Az étel kizárólag maradék alapanyagokból készült.

Hozzávalók:

  • kb. 400 g kifőtt fodros kocka tészta
  • 300 g kockázott főtt sertéssonka (tömb sonkából) és mangalica szalonna vegyesen (főtt sonka kb. 2/3, szalonna kb. 1/3)
  • 300 g fagyasztott vegyes zöldség 
  • 2 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • 300 g füstölt sajt 
  • kevés ételízesítő
  • kevés őrölt bors
  • kevés zsiradék 

Elkészítés:

A tojásokat felverjük, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezzük és ráöntjük a kifőtt tésztára, majd jól elkeverjük. 

A kockázott sonkát, szalonnát, paradicsomot és a kiolvasztott vegyes zöldséget a tésztához keverjük. Egy kb. 20×30 cm-es tepsit vékonyan kizsírozunk majd beleöntjük a tésztát. Tetejét reszelt füstölt sajttal szórjuk meg, alufóliával fedjük és előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát, hogy a sajt kissé megpiruljon.