Az étel kizárólag maradék alapanyagokból készült.
- kb. 400 g kifőtt fodros kocka tészta
- 300 g kockázott főtt sertéssonka (tömb sonkából) és mangalica szalonna vegyesen (főtt sonka kb. 2/3, szalonna kb. 1/3)
- 300 g fagyasztott vegyes zöldség
- 2 db paradicsom
- 4 db tojás
- 300 g füstölt sajt
- kevés ételízesítő
- kevés őrölt bors
- kevés zsiradék
Elkészítés:
A tojásokat felverjük, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezzük és ráöntjük a kifőtt tésztára, majd jól elkeverjük.
A kockázott sonkát, szalonnát, paradicsomot és a kiolvasztott vegyes zöldséget a tésztához keverjük. Egy kb. 20×30 cm-es tepsit vékonyan kizsírozunk majd beleöntjük a tésztát. Tetejét reszelt füstölt sajttal szórjuk meg, alufóliával fedjük és előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Az utolsó néhány percben levesszük a fóliát, hogy a sajt kissé megpiruljon.