4 személyre:
- 500 g arcobaleno orecchiette tészta (szivárvány színű kis kagyló formájú tészta)
- 80 dkg csirkemell filé
- olívaolaj
- friss petrezselyem
- 1 nagyobb cukkini
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 doboz ricotta (2×250 g)
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, kevés olívaolajjal átkeverjük.
A csirkét alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd csíkokra vágjuk.
Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a kis kockákra vágott vöröshagymát. Rátesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, őrölt borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott cukkini, kevés vizet öntünk rá és rövid ideig pároljuk. Belekeverjük a ricottát és néhány perc alatt sűrűre főzzük.
Tálaláskor a tésztára mártást kanalazunk és megszórjuk bőven frissen aprított petrezselyemmel.