Szivárvány tészta cukkinivel, csirkével, ricottával

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 500 g arcobaleno orecchiette tészta (szivárvány színű kis kagyló formájú tészta)
  • 1 kg csirkemell filé
  • olívaolaj
  • friss petrezselyem
  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz ricotta (2×250 g)
  • só 
  • őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, kevés olívaolajjal átkeverjük.

A csirkét alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd csíkokra vágjuk. Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a kis kockákra vágott vöröshagymát. Rátesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átkeverjük és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, őrölt borssal ízesítjük.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott cukkini, kevés vizet öntünk rá és rövid ideig pároljuk. Belekeverjük a ricottát és néhány perc alatt sűrűre főzzük.

Tálaláskor a tésztára mártást kanalazunk és megszórjuk bőven frissen aprított petrezselyemmel.