- 80 dkg marhahús (felsál)
- 15 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 közepes csemege uborka
- mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A húst felszeleteljük. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, egyik oldalukat mustárral vékonyan megkenjük. A szeleteket addig félretesszük, amíg a tölteléket összeállítjuk.
Apróra kockázzuk a vöröshagymát, a szalonnát, a kolbászt és az uborkát, tálba tesszük. Hozzáadjuk a két gerezd zúzott fokhagymát és jól összekeverjük. A keveréket a szeletek mustárral megkent oldalára halmozzuk, feltekerjük, hústűvel megtűzzük. A szeleteket magasabb falú tepsibe / tűzálló edénybe fektetjük és ha marad egy kis töltelék, azt a húsok tetejére szórjuk. A tepsit alufóliával fedjük és előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. egy óra alatt készre sütjük. (Süthetjük sütőzacskóban is a göngyölt húsokat, így az ízek még intenzívebbek, finomabbak.)
Az utolsó 5 percben vegyük le a fóliát és néhány percig még süssük a húsokat, amíg egy kis színt kapnak. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki hosszabb sütéssel.
Tálalhatjuk burgonyapürével, rizzsel, sült burgonyával, burgonyakrokettel, hercegnő burgonyával, steak burgonyával, hagymás tört burgonyával – ízlés szerint.
(A képen látható változat ez alkalommal sertéshúsból készült.)