Szarvasgerinc

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 80 dkg szarvasgerinc (itt: dámszarvasból)
  • zsír
  • őrölt bors
  • + a tálaláshoz: burgonyakrokett, erdei gyümölcs mártás

Elkészítés:

A két darab hosszú szarvasgerinc mindegyikét 4 kisebb darabra vágjuk, majd jól besózzuk, kevés őrölt borssal fűszerezzük.

Egy serpenyőben kevés zsírt jól felhevítünk, majd beletesszük a húst és egy-két perc alatt minden oldalát körbepirítjuk. 

A húsdarabokat a zsiradékkal együtt tűzálló tálba tesszük, majd 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben, lefedés nélkül kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Felvágás előtt néhány percet pihentetjük. Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, burgonyakrokettel (vagy röszti burgonyával) és erdei gyümölcs mártással szervírozzuk.

 

A krokett és az erdei gyümölcs mártás receptjét itt találod: ünnepi fácánmell.