Spenótos tészta rakottan

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenótos lasagne tészta
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1/2 liter tej
  • 4-5 ek. liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg füstölt sajt
  • olaj
  • snidling

Elkészítés:

A spenótos lasagne tésztát forrásban lévő vízben előfőzzük (nem kell teljesen puhára). Olajat tegyünk a főzővízbe, hogy elkerüljük a tésztalapok össze-tapadását.

Eközben vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, sűrűre főzzük, hozzáadjuk a tejet). A besamel mártást sózzuk, hozzákeverjük a túrót.

Zsírjára sütjük az apró kockára vágott füstölt szalonnát. Ezzel a zsírral kikenünk egy közepes méretű tepsit, majd ráhelyezünk egy réteg spenótos tésztát. A tésztát vastagon megkenjük a besameles túróval, erre szalonna-kockákat és apróra vágott snidlinget szórunk. Így rétegezzük tovább a hozzávalókat. Tetejére reszelt füstölt sajtot teszünk.

Középmelegre előmelegített sütőbe tesszük az alufóliával fedett tepsit és 35-40 perc alatt készre sütjük. Alufólia nélkül még további néhány percet sütjük, hogy a füstölt sajt szép színt kapjon a tetején.