Sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús (lapocka vagy comb)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dkg pirospaprika
  • 3 ek. zsír
  • 1 kk. őrölt kömény
  • bors
  • 1 csapott tk. majoránna 
  • 3 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom

Elkészítés:

A húst felkockázzuk. A zsíron megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a négybe vágott paradicsomot és a felszeletelt zöldpaprikát, majd fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk és fedő alatt, alacsony lángon folytatjuk a párolást. Idő közben folyamatosan, kis mennyiségekben pótoljuk az elfőtt levet. Amikor a hús félig megpuhult, fűszerezzük őrölt köménnyel, borssal és majorannával. Addig folytatjuk a főzést, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha szükséges, utánízesítjük. Ízlés szerint tejfölt is adhatunk hozzá.

Galuskával, főtt burgonyával vagy akár zsemlegombóccal is tálalhatjuk.