- 1 kg sertéshús (lapocka vagy comb)
- 2 fej vöröshagyma
- 3 dkg pirospaprika
- 3 ek. zsír
- 1 kk. őrölt kömény
- só
- bors
- 1 csapott tk. majoránna
- 3 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
Elkészítés:
A húst felkockázzuk. A zsíron megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a négybe vágott paradicsomot és a felszeletelt zöldpaprikát, majd fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk és fedő alatt, alacsony lángon folytatjuk a párolást. Idő közben folyamatosan, kis mennyiségekben pótoljuk az elfőtt levet. Amikor a hús félig megpuhult, fűszerezzük őrölt köménnyel, borssal és majorannával. Addig folytatjuk a főzést, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha szükséges, utánízesítjük. Ízlés szerint tejfölt is adhatunk hozzá.
Galuskával, főtt burgonyával vagy akár zsemlegombóccal is tálalhatjuk.