Sertésjava göngyölt hús:
- 8 szelet tarja
- 8 sütni való fokhagymás kolbászka
- 8 szelet bacon szalonna
- mustár
- só
- bors
Steak burgonya:
- 1 kg burgonya
- steak fűszersó
- bors
- 3-4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egyik felüket megkenjük mustárral, majd erre az oldalra helyezzük a kolbászt és a húst feltekerjük, szorosan baconbe csavarjuk.
Sütőzacskóba tesszük a roládokat, a zacskó végét lezárjuk, a csomagot tepsibe helyezzük. A zacskó felületét fogpiszkálóval több helyen megböködjük, hogy a felesleges gőz szabadon távozhasson.
A tepsit előmelegített sütőbe tesszük és a húst közepes lángon jó egy áron át sütjük. Amikor a roládok megpuhultak, kivesszük a tekercseket a fóliából és még néhány percre visszatesszük őket a sütőbe, hogy a bacon szép piros színt kapjon.
Steak burgonya:
A burgonyákat alaposan megmossuk, megsikáljuk, de nem hámozzuk meg. Vastagabb hasábokra vágjuk és tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a steak fűszersóval és jól átkeverjük a burgonyákat, hogy az olaj és a fűszer mindenhol érje őket.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a burgonyaszeleteket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 50 perc).
Kínálhatunk mellé friss salátát is.