Sertésjava göngyölt hús

Hozzávalók:

Sertésjava göngyölt hús:

  • 8 szelet tarja
  • 8 sütni való fokhagymás kolbászka
  • 8 szelet bacon szalonna
  • mustár
  • só 
  • bors

Steak burgonya:

  • 1 kg burgonya
  • steak fűszersó
  • bors
  • 3-4 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egyik felüket megkenjük mustárral, majd erre az oldalra helyezzük a kolbászt és a húst feltekerjük, szorosan baconbe csavarjuk.

Sütőzacskóba tesszük a roládokat, a zacskó végét lezárjuk, a csomagot tepsibe helyezzük. A zacskó felületét fogpiszkálóval több helyen megböködjük, hogy a felesleges gőz szabadon távozhasson.

A tepsit előmelegített sütőbe tesszük és a húst közepes lángon jó egy áron át sütjük. Amikor a roládok megpuhultak, kivesszük a tekercseket a fóliából és még néhány percre visszatesszük őket a sütőbe, hogy a bacon szép piros színt kapjon. 

Steak burgonya:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megsikáljuk, de nem hámozzuk meg. Vastagabb hasábokra vágjuk és tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a steak fűszersóval és jól átkeverjük a burgonyákat, hogy az olaj és a fűszer mindenhol érje őket.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a burgonyaszeleteket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 50 perc).

Kínálhatunk mellé friss salátát is.