Sertéscomb egyben sütve

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • őrölt babér

Köret:

  • 80 dkg burgonya
  • 6-7 kisebb vöröshagyma 
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg fehér shimeji gomba
  • 15 dkg shitake gomba
  • 15 dkg ördögszekér laskagomba

Elkészítés:

A sertéscombot sűrűn megtűzdeljük füstölt szalonna csíkokkal és fokhagyma gerezdekkel. A combot sózzuk, borsozzuk és enyhén bedörzsöljük az őrölt babérporral. Sütőzacskóba tesszük, rászórjuk a maradék füstölt szalonna csíkokat. A zacskót lezárjuk, fogpiszkálóval helyenként megböködjük, hogy a gőz szabadon távozhasson. Előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. 

Amikor a hús puha, kivesszük a sütőzacskóból, visszatesszük a tűzálló tálba, ráöntjük a zacskóban lévő szaftot, rászórjuk a sült szalonnát és még néhány percig sütjük, amíg szép színt kap.

Köret:

A burgonyát kockára vágjuk. Tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a tisztított gombát, a félbe vágott vöröshagymát, megsózzuk és meglocsoljuk egy kevés főzőtejszínnel. Alufólia alatt, előmelegített sütőben puhára sütjük.

Tálaláskor a köretet és a húst is meglocsoljuk a sült hús szaftjával.