- 1 kg sertéscomb
- 12 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- őrölt babér
Köret:
- 80 dkg burgonya
- 6-7 kisebb vöröshagyma
- 1,5 dl főzőtejszín
- 10 dkg fehér shimeji gomba
- 15 dkg shitake gomba
- 15 dkg ördögszekér laskagomba
Elkészítés:
A sertéscombot sűrűn megtűzdeljük füstölt szalonna csíkokkal és fokhagyma gerezdekkel. A combot sózzuk, borsozzuk és enyhén bedörzsöljük az őrölt babérporral. Sütőzacskóba tesszük, rászórjuk a maradék füstölt szalonna csíkokat. A zacskót lezárjuk, fogpiszkálóval helyenként megböködjük, hogy a gőz szabadon távozhasson. Előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Amikor a hús puha, kivesszük a sütőzacskóból, visszatesszük a tűzálló tálba, ráöntjük a zacskóban lévő szaftot, rászórjuk a sült szalonnát és még néhány percig sütjük, amíg szép színt kap.
Köret:
A burgonyát kockára vágjuk. Tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a tisztított gombát, a félbe vágott vöröshagymát, megsózzuk és meglocsoljuk egy kevés főzőtejszínnel. Alufólia alatt, előmelegített sütőben puhára sütjük.
Tálaláskor a köretet és a húst is meglocsoljuk a sült hús szaftjával.