4 személyre (személyenként 2 hosszú saslik*):
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 nagy cukkini
- 2 fej vöröshagyma / vagy lilahagyma
- 16 db koktélparadicsom
- 8 kisebb fej gomba
- 20 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg füstölt kolbász
- + a pácoláshoz: ízlés szerinti fűszersó és olaj
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megmossuk, leszárogatjuk, kockákra vágjuk. Fűszersóval bedörzsöljük, edénybe tesszük, felöntjük annyi olajjal, ami az egészet ellepi. Az edényt alufóliával fedjük és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a fűszersó átjárja a húst. Sütés előtt kb. 1-1,5 órával korábban kivesszük és elkészítjük a nyársakat.
A cukkinit, szalonnát, kolbászt felkarikázzuk / kockákra szeljük, a lilahagymát – nagyságtól függően – negyedeljük / nyolcadoljuk, a gombát félbe vágjuk.
A kihegyezett hurkapálcákra váltakozva feltűzzük a hozzávalókat, arányosan elosztva a hozzávalókat. A nyársakat sütőben is megsüthetjük, ekkor csomagoljuk alufóliába. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt elkészül.
Grillen sütve még finomabb!
* Általában hurkapálcát használok e célra. Ebben az esetben arra kell figyelni, hogy a hurkapálca nem azonos faanyagból készül, mint az “igazi” saslik nyárs, vagyis a hurkapálca képlékenyebb, hajlékonyabb, ezért óvatosabban kell vele bánni a sütéskor.