Sárgaborsó főzelék

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 500 g felezett sárgaborsó
  • 20 dkg puha lángolt kolbász
  • 5-6 db jó minőségű virsli
  • 5 dkg zsír
  • 2-3 ek. liszt
  • őrölt bors
  • 3-4 babérlevél

Elkészítés:

A sárgaborsót megmossuk, edénybe tesszük, felöntjük bő vízzel. Beletesszük a babérlevelet és a kolbászt (több kisebb darabra vágva) és forrásig főzzük. A vizet – ha szükséges – folyamatosan pótoljuk. Sózzuk, őrölt borssal ízesítjük.

Amikor a sárgaborsó már majdnem teljesen puha, beletesszük a darabokra vágott virslit és elkészítjük a rántást: a zsiradékon megpirítjuk kissé a lisztet, kevés hideg vízzel elkeverjük, majd a főzelékhez adjuk, átforraljuk és már kész is! (A rántásba lehet tenni kevés zúzott fokhagymát és őrölt paprikát is.)