4 személyre:
- 85 dkg csicsóka
- 30 dkg Ementáli sajt
- 400 ml cooking cream (22%-os sűrű főzőtejszín)
- vaj
- friss rozmaring
- só
Elkészítés:
A csicsókát folyóvíz alatt alaposan megsikáljuk (hámozni nem kell), majd kb. fél centis karikákra vágjuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a csicsókát, enyhén sózzuk, megszórjuk friss rozmaring levélkékkel és a rétegezést addig folytatjuk, amíg a csicsóka el nem fogy. Tetejére reszelt sajtot terítünk, majd meglocsoljuk a főzőtejszínnel.
Az edényt alufóliával fedjük, középmeleg sütőbe toljuk és 45-50 perc alatt puhára sütjük. Levesszük a fóliát és még néhány percig pirítjuk, hogy a szép piros színt kapjon.
Fűszeres sült csirkecombbal tálaltam, de önálló fogásként is megállja a helyét.