Rozmaringos csicsóka gratin

Rozmaringos csicsóka gratin

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 85 dkg csicsóka
  • 30 dkg Ementáli sajt
  • 400 ml cooking cream (22%-os sűrű főzőtejszín)
  • vaj
  • friss rozmaring 

Elkészítés:

A csicsókát folyóvíz alatt alaposan megsikáljuk (hámozni nem kell), majd kb. fél centis karikákra vágjuk. 

Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a csicsókát, enyhén sózzuk, megszórjuk friss rozmaring levélkékkel és a rétegezést addig folytatjuk, amíg a csicsóka el nem fogy. Tetejére reszelt sajtot terítünk, majd meglocsoljuk a főzőtejszínnel.

Az edényt alufóliával fedjük, középmeleg sütőbe toljuk és 45-50 perc alatt puhára sütjük. Levesszük a fóliát és még néhány percig pirítjuk, hogy a szép piros színt kapjon. 

Fűszeres sült csirkecombbal tálaltam, de önálló fogásként is megállja a helyét.

error: Content is protected !!