Rebarbarás pulykatekercs

Hozzávalók:

4 személyre (összesen: 6 tekercs, személyenként 1,5 tekercset számolva): 

  • 1 kg pulykamell filé
  • 12 szelet bacon
  • 1 fél szár rebarbara 
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg kenyér
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyem
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

A pulykát alaposan megmossuk, leszárogatjuk, 6 szeletet vágunk belőle, amiket óvatosan kiklopfolunk. Sózzuk, borsozzuk. 

Vízbe áztatjuk a kenyeret.

Előmelegítjük a sütőt. 

A mozzarellát, a sonkát és a rebarbarát (külső kemény burkának eltávolítása után) kis darabokra szeljük, tálba tesszük. Hozzáadjuk a kinyomkodott kenyérbelet, a tojást, a fűszereket és jól összedolgozzuk. 6 egyenlő részre osztjuk, hengert formázunk belőle, majd a pulykamellre fektetjük keresztben, a pulykát felgöngyöljük. 

A hústekercseket 2-2 bacon szeletbe burkoljuk. 

Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belefektetjük a hústekercseket. Az edényt alufóliával fedjük és kb. egy óra alatt puhára sütjük. Levesszük az alufóliát és még addig sütjük, amíg a bacon kissé megpirul.

Burgonyapürével, petrezselymes újburgonyával az igazi.