Rebarbarás pulykatál

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 80 dkg kockázott pulyka felsőcomb filé
  • 25 dkg rebarbara 
  • 1 nagy piros pritamin paprika
  • 3-4 közepes burgonya
  • zsiradék
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítés:

A felmelegített zsiradékon fehéredésig pirítjuk a pulykát, majd megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel és még néhány percig pirítjuk, gyakori keverés mellett.

Mérsékeljük a lángot, kevés vizet adunk hozzá. Beletesszük a kockára vágott pritamin paprikát és a vékony karikákra szelt rebarbarát és addig pároljuk, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul. 

Beletesszük a kis kockákra vágott burgonyát és újból kevés vízzel öntjük fel. Addig főzzük, amíg a burgonya is megpuhul.

Jó fajta kenyérrel, vagy önmagában fogyasztjuk.

Gyors, könnyű, nyáresti vacsora.